F   I   L   O   S   O  F   I

SVÆRT FINT er en socialøkonomisk virksomhed, der skaber bæredygtig beklædning til kære små. År 0 til 8. Kollektionerne er Limited Editions -maximum 100 stk. per design. Blot to forkælede kollektioner årligt.                                                              

Hvert enkelt finhed har en historie at fortælle, er nummereret, signeret personligt, pakket med kærlighed og endda kysset farvel. Enhver detalje får opmærksomhed, for at skabe en helhed, der forhåbentlig kan ses og mærkes. Al dette fordi detaljer betyder alverden for mig.  

Essensen i SVÆRT FINT er langsom mode, bæredygtighed, umage, omtanke, samt en insisteren på ordentlig håndværk- modstykke til en ellers forhastet branche. 

Kollektionerne er tegnet og konstrueret af mig i Danmark, samt produceret med min tilstedeværelse, af lokale skræddere i Indien, hvor jeg tidligere har boet og arbejdet. Mit andet hjem betager og udfordrer uendeligt.

Kollektionerne bærer præg af en nordisk tyngde med reference til SVÆRT FINTs hjemme ved Vesterhavet. Havets kraft, duft af marehalm, vind, havgus og konstant omskiftelig vejr - er for mig uundværlig. 

 

DSC_4020.jpg

 

De rolige og nedtonede nuancer anvendt i SVÆRT FINTs DNA, er bevidst valgt, som kontrast til hverdagens hektik. Et islæt af unisex og utraditionelle farvevalg med en klar mission om, at skabe mindre fokus på køns-betonethed hos den kommende generation.

I enhver mulig proces ønsker jeg at inddrage. Dette skaber indsigt, horisont og gennemsigtighed for dig som forbruger. Jeg er yderst ydmyg og bevidst om, at SVÆRT FINT intet er som enhed- uden diversitet fra omverdenen. 

Min mission er, at skabe færre produkter, der holder længere. Hverdags-magi, hvor klæder til kære små, gøres personligt, realistisk & ærligt.

I sin enkelthed formå, at være nærværende og udvikle SVÆRT FINT til en virksomhed, der er kendt for dets særpræg. Langsomhed, samt til- og ikke mindst fravalg er nøgleordene.       

Tak for den oprigtige interesse der er mig vist. 

                       Nina Una Knudsen                         Mor til SVÆRT FINT

                       Nina Una Knudsen

                       Mor til SVÆRT FINT